Onze werkwijze

Bij ons vindt coaching altijd plaats in de context van de organisatie. Ieder coachtraject start met een gesprek tussen de drie actoren: de opdrachtgever, de coachee en de coach. In dit gesprek wordt de coachvraag geformuleerd. Na het gesprek legt de coachee de coachvraag vast in een e-mail aan de opdrachtgever en de coach. De coach faciliteert door het stellen van (veelal open) vragen. Hiermee wordt je denkkader opgerekt, zodat je zelf antwoord op de coachvraag vindt. Het coachtraject wordt wederom afgesloten met een gesprek tussen de drie betrokkenen en het resultaat wordt teruggekoppeld aan de opdrachtgever.

Eerst een persoonlijk gesprek
Contact met onze klanten vinden wij belangrijk. We starten altijd met een persoonlijk gesprek waarin jouw vraag wordt besproken. Daarna ontvang je van ons een passende offerte. Hierin staat duidelijk vermeld wat jouw vraag is, wat wij leveren en wat dat gaat kosten. Zo ontstaat er vooraf duidelijkheid voor iedereen.

Transactionele Analyse en de Systeemtheorie
Wij maken onder andere gebruik van de Transactionele Analyse en de Systeemtheorie. Transactionele analyse is een psychologisch denkmodel. Het gaat er vanuit dat mensen in hun jonge levensjaren besluiten nemen over zichzelf en over hun omgeving. Systeemtheorie gaat over het individu in relatie tot zijn omgeving (in dit geval het organisatiesysteem). Het kan zijn dat mensen zich anders gedragen in andere omgevingen.

Coaching levert een bijdrage aan persoonlijke groei in de context van de organisatie. Het levert jou en dus ook de organisatie wat op!

Individuele coaching en teamcoaching
Je kunt bij ons terecht voor zowel individuele coaching als teamcoaching. Wij hebben een netwerk van ervaren coaches. Zo vinden we bij iedere coachee en coachvraag een geschikte coach!

Ons netwerk
Door ons uitgebreide netwerk is er altijd een passende oplossing voor jouw vraag. Soort en omvang zijn daarbij minder relevant. Wij werken hiervoor samen met individuele specialisten. En heel belangrijk; wij maken gebruik van supervisie, dat betekent dat een coach meekijkt met onze coach!

Coachhuis
Wij zijn aangesloten bij Het Coachhuis. Dat betekent dat onze coachingstrajecten kunnen plaatsvinden bij ruim 100 representatieve ruimtes verspreid over heel Nederland. Dit zijn sfeervolle ontmoetingsplaatsen waar we rustig kunnen werken met alle benodigde faciliteiten binnen handbereik.

Birkman methodiek
Wij werken met de Birkman methode

Verzoek om meer informatie