Certified Facilitator of the LEGO SERIOUS PLAY

Certified Facilitator of the LEGO SERIOUS PLAY 1024 768 OTCP

Lego…. wie is er niet groot mee geworden? Ook als je volwassen bent, mag je nog steeds (weliswaar professioneel) met Lego aan de slag! Sinds deze maand is Rik Bekking Certified Facilitator of the LEGO SERIOUS PLAY Method and Materials. Een hele mond vol; concreet betekent het dat wij vanaf nu Lego professioneel mogen inzetten tijdens onze trainingen en coachingsgesprekken.

Bouwen over complexe vraagstukken
Stel… je hebt als afdeling een gemeenschappelijk vraagstuk, bijvoorbeeld omdat de samenwerking onderling niet goed verloopt. Hoe kijk jij als teamlid tegen dit vraagstuk aan en welk metafoor hoort hierbij? Met de Legostenen en een portie fantasie en creativiteit bouw je een object dat past bij jouw metafoor en dus bij jouw visie op het vraagstuk. Hierover reflecteer je met elkaar. Daarna bouw je samen – dus met het hele team – een gemeenschappelijk model waar alle individuele metaforen bij elkaar komen. Je begint dus individueel maar je eindigt met een gezamenlijk model.

Plezier
Kortom; met Lego bouw én praat je over complexe vraagstukken en dat zorg voor visuele inzichten. Bovendien is het leuk en dat staat bij ons hoog in het vaandel. Als je met ons aan de slag gaat, heb je gegarandeerd een plezierige dag en ga je met een hoop nieuwe kennis en boordevol inspiratie weer naar huis!