Bijzondere optredens voor bewoners Coloriet de Regenboog

Bijzondere optredens voor bewoners Coloriet de Regenboog 1024 683 OTCP

Wij steunen al een lange tijd de prachtige stichting Diva Dichtbij. De Diva’s en Divo’s van deze stichting zingen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en zelf niet naar het theater kunnen. Inmiddels hebben we al vele optredens mogen sponsoren waaronder het optreden afgelopen vrijdag voor de bewoners van Coloriet de Regenboog  in Dronten.

Dementie

Vrijdag 24 januari genoten de ouderen met dementie uit De Regenboog van een huiskamerconcert van diva Linda Veenhuizen. Met oprechte en persoonlijke aandacht voor de bewoners zong zij prachtige liederen. Niet vanaf een podium, maar door te zingen van mens tot mens.

Herinnering

‘Diva Linda gaf iedereen de aandacht. Met oogcontact, een aanraking of zelf een kort dansje. Maar er was ook ruimte voor herinneringen die naar boven kwamen. ‘Een bewoonster die nooit zingt begon volop mee te zingen toen ze haar oude woonplaats in een lied voorbij hoorde komen. Daarna sprak ze enthousiast over vroeger. Dat zijn de bijzondere momenten waarop je ziet dat muziek nog veel kan betekenen voor mensen met dementie’, vertelt welzijnscoach Masja Heuvelink.

Muziek doet wat

Onze eigen Rik Bekking was ook aanwezig bij het concert. ‘Mijn vader is overleden aan Alzheimer en mijn moeder verbleef in een hospice. Toen ik zag wat muziek voor hen deed, wist ik het meteen. Dit wil ik voor meer ouderen mogelijk maken. Ik kwam in contact met Diva Dichtbij en wilde dit graag aanbieden aan bewoners van Coloriet de Regenboog. Dit was voor mij als Drontenaar een logische keus, omdat hier ook bekenden van mij wonen.’

Impact in Flevoland

‘Bij elk optreden ben ik aanwezig en zie ik de impact die het heeft. Hoe mooi is het als we in heel Flevoland ouderen deze ervaring kunnen geven. Ik wil andere ondernemers hier ook enthousiast voor maken, zodat we het samen als een olievlek kunnen verspreiden.’, aldus Rik Bekking.

Foto: fotostudio Wierd