Birkman Persoonlijkheidsmethodiek

Hoe gedraag jij je als je in je kracht zit? Hoe reageer jij onder stress? Hoe kijk je naar de wereld om je heen? Hoe verwacht jij dat andere mensen zich gedragen? In welke werkomgeving kom jij het best tot je recht? Wil je antwoorden op bovenstaande vragen dan is de Birkman persoonlijkheidsmethodiek wat voor jou! Natuurlijk heb je je eigen zelfbeeld en krijg je feedback van familie, vrienden en collega’s. Maar feedback is net als iemands zelfbeeld per definitie subjectief; het geeft de waarneming van de ander weer via een persoonlijk filter.

Hoe krijg je objectief inzicht in je eigen sterkten en zwakten, je behoeften ten aanzien van je werkomgeving, je beroepsmatige belangstelling en stressgedrag?

Birkman methode
De Birkman-methode is een zelfbeoordelingsinstrument, ontwikkeld door dr. Roger Birkman van Birkman International in Houston. Een Birkmanrapportage geeft vaak veel herkenning en de scores kunnen aanzetten tot verdere verdieping en zelfonderzoek. Inmiddels hebben wereldwijd 5 miljoen mensen een Birkman gedaan. Vragenlijsten en rapporten zijn in 16 talen verkrijgbaar, waaronder in het Nederlands. In 2018 zijn de Birkmanrapportages vernieuwd en gemoderniseerd.

Hoe werkt de Birkman methode?
Als eerste vul je online een gestandaardiseerde vragenlijst in. Vervolgens wordt dit verwerkt tot een persoonlijke rapportage dat objectief zelfinzicht geeft. Jouw antwoorden worden namelijk vergeleken met 400.000 anonieme andere personen. Daardoor wordt er – naast je bestaande subjectieve beelden – een objectief zelfbeeld toegevoegd.

“The reality of life is that your perceptions — right or wrong — influence everything else you do” Roger Birkman

Birkman Coach
Elk rapport is uniek en vereist toelichting. Er is een gecertificeerde Birkman-consultant nodig om je in staat te stellen de scores te doorgronden en deze betekenis te geven in de eigen situatie. De consultant gaat met jou de uitkomsten bespreken en helpt deze te interpreteren. Hoe gebruik je deze informatie en hoe pas je het toe in het dagelijks werk en leven?

Waarvoor is de Birkman methode?

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Loopbaanoriëntatie
 • Coaching en training in leiderschap
 • Conflictbegeleiding
 • Teamontwikkeling en -training
 • Teamsamenstellingen
 • Als ondersteuning bij selectie

Praktische informatie
Voorafgaande de training vul je zelf online de persoonlijkheidsmethodiek in. Dit duurt ongeveer drie kwartier. Tijdens de training ontvang je een rapportage waarin jouw sterke gedrag, je behoeften en je stressgedrag worden weergegeven. Ook blijkt uit jouw rapportage waar je interesses liggen en in welke beroepsgroepen je waarschijnlijk op je gemak bent.

Je krijgt het rapport zowel op papier als digitaal. Ook krijg je een handige tool, op basis waarvan inzichtelijk wordt gemaakt of je meer of minder sociaal wenselijk gedrag vertoont.

Aantal deelnemers
Er doen minimaal 6 deelnemers en maximaal 12 deelnemers mee. Aan de training kunnen ook deelnemers meedoen die al eerder de vragenlijst hebben ingevuld en hun kennis komen opfrissen.

Kosten
De prijs van deze training bedraagt € 495,- excl. btw en inclusief rapportage zowel digitaal als op papier.

De trainer
De training wordt gegeven door Rik Bekking.

Datum:
Vrijdag 19 juni 2020

Tijdstip:
9.30 – 16.00 uur

Locatie:
Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn Kijk op de kaart > 

Download de flyer >

Schrijf je hier in voor de Birkman Persoonlijkheidsmethodiek


  Datum*

  Ik ben al in het bezit van een Birkmanrapportage en kom graag mijn kennis opfrissen. Ik ga akkoord met een eenmalige investering van € 349,- (excl.btw)Ik heb nog nooit de Birkman vragenlijst ingevuld en wil graag mijn eigen unieke rapportage ontvangen. Ik ga akkoord met een eenmalige investering van € 495,- (excl. btw)