Birkman 1 op 1

Hoe gedraag jij je als je in je kracht zit? Hoe reageer jij onder stress? Hoe kijk je naar de wereld om je heen? Hoe verwacht jij dat andere mensen zich gedragen? In welke werkomgeving kom jij het best tot je recht? Wil je antwoorden op bovenstaande vragen dan is de Birkman persoonlijkheidstest wat voor jou! Natuurlijk heb je je eigen zelfbeeld en krijg je feedback van familie, vrienden en collega’s. Maar feedback is net als iemands zelfbeeld per definitie subjectief; het geeft de waarneming van de ander weer via een persoonlijk filter.

Hoe krijg je objectief inzicht in je eigen sterkten en zwakten, je behoeften ten aanzien van je werkomgeving, je beroepsmatige belangstelling en stressgedrag?

Birkman methode
De Birkman-methode is een zelfbeoordelingsinstrument, ontwikkeld door dr. Roger Birkman van Birkman International in Houston. Een Birkmanrapportage geeft vaak veel herkenning en de scores kunnen aanzetten tot verdere verdieping en zelfonderzoek. Inmiddels hebben wereldwijd 5 miljoen mensen een Birkman gedaan. Vragenlijsten en rapporten zijn in 16 talen verkrijgbaar, waaronder in het Nederlands. In 2018 zijn de Birkmanrapportages vernieuwd en gemoderniseerd.

Hoe werkt de Birkman methode?
Als eerste vul je online een gestandaardiseerde vragenlijst in. Vervolgens wordt dit verwerkt tot een persoonlijke rapportage dat objectief zelfinzicht geeft. Jouw antwoorden worden namelijk vergeleken met 400.000 anonieme andere personen. Daardoor wordt er – naast je bestaande subjectieve beelden – een objectief zelfbeeld toegevoegd.

“The reality of life is that your perceptions — right or wrong — influence everything else you do” Roger Birkman

Birkman Coach
Elk rapport is uniek en vereist toelichting. Er is een gecertificeerde Birkman-consultant nodig om je in staat te stellen de scores te doorgronden en deze betekenis te geven in de eigen situatie. Onze consultant gaat met jou de uitkomsten bespreken en helpt deze te interpreteren. Hoe gebruik je deze informatie en hoe pas je het toe in het dagelijks werk en leven?

Waarvoor is de Birkman methode?

 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Loopbaanoriëntatie
 • Coaching en training in leiderschap
 • Conflictbegeleiding
 • Teamontwikkeling en -training
 • Teamsamenstellingen
 • Als ondersteuning bij selectie

Wat zijn de kosten?
Deze persoonlijkheidsanalyse is volledig individueel. Je vult zelf vooraf de vragenlijst in en je bespreekt samen met onze consultant jouw persoonlijke rapportage. Kosten hiervoor zijn op aanvraag. Bij de Birkman Persoonlijkheidstest wordt jouw persoonlijke rapportage in groepsverband besproken.

Verzoek om meer informatie


  Soort training*

  Opmerkingen